• vårtävlingförslag2När Sveriges elevråd – SVEA växer så blir också rösten i skolpolitiken starkare. Eftersom det är er röst som låter, se till att ni är de som ropar högst! Höj volymen genom att öka ert antal individuella medlemmar. Är ni många kommer ni få en tyngre röst i ert påverkansarbete.

 

    • Nu utmanar vi alla våra medlemmar att bli störst och starkast! Tävlingen går ut på att samla ihop så stor procentuell andel av skolans elever som möjligt.

       

  • Ju fler ni är, desto starkare är vi tillsammans!


Såhär gör ni!

1. Skriv ut sida D från medlemskapsansökan, den hittar ni här

2.Tänk ut en strategi för att få så många som möjligt intresserade av elevrådet – kanske kombinera det med en annan aktivitet på skolan?

3. Få så många elever som möjligt att skriva på (kom ihåg att påminna om personnummer och signatur!).

4. Skicka in papperna till medlemskap@svea.org, märk ämnesfältet “Vårtävling” eller skicka per post till Sveriges elevråd – SVEA, Norr Mälarstrand 24, 112 20 Stockholm.  

Eftersom elevrådet ska representera alla elevers röster på skolan får också varje elev vara medlem och stödja ert grymma påverkansarbete. Alla som går på högstadiet och gymnasiet får vara medlemmar hos Sveriges elevråd – SVEA!

Alla som är medlemmar eller vill bli medlemmar i Sveriges elevråd – SVEA får delta i tävlingen. Om ni inte skickat in er medlemskapsansökan för 2015 än kan ni passa på att göra det i samband med tävlingen! Ladda hem medlemskapsansökan här.

Om ni vill kolla upp hur många elever er skola har kan ni klicka er in här, hitta er skola genom att fylla i kommun och grundskola/gymnasieskola. 

Tävlingen avslutas den 20 april, samla alla era krafter och ta i från tårna, nu blir vi starkare! 


Priser

1a pris: Första pris är en grym föreläsning om Elevers rättigheter för alla som blir individuella medlemmar! Det är ett superbra tillfälle att få information och tips av en av våra elevrådsutvecklare om hur ni kan förändra och påverka just på er skola. Det vill ni inte missa!

2a pris: Andra pris är att få hjälp av en grafisk designer med att göra en riktig logga till ert elevråd. Ni kommer tillsammans fram till hur ni vill att den ser ut medan designern hjälper er med utförandet. Med en snygg logga och tips från Medlemspaketet kan ni komma långt med er marknadsföring. Riktigt bra grej tycker vi!

3e pris: Som tredje pris kommer elevrådet få ett present-kit från Sveriges elevråd – SVEA, fullproppat med smått och gott ni i elevrådet kan smycka ut er med.