Datum

13-15 april

Anmälningsstopp

22 mars (begränsat antal platser)

 

 


Vad är USE YOUR VOICE?

postutbildningarna

USE YOUR VOICE är vanligtvis Sveriges elevråd – SVEAs utbildningshelg för elevråd på högstadiet och gymnasiet. I år kör vi en valårs-edition! Temat för årets USE YOUR VOICE är RAISE YOUR VOICE. Det innebär att vi istället för att fokusera på hur ni kan utveckla era elevråd ger er metoder för hur ert elevråd ska kunna påverka lokalt!

Vanligtvis går ni som deltar på USE YOUR VOICE en tredagarsutbildning. I år kommer vi istället fokusera på workshops och samarbete i större grupper! Däremot kommer ni fortfarande få välja på två inriktningar i våra påverkansforum. Läs mer om dem längre ner.

Vill du anmäla dig direkt? Gör det här!


Deltagaravgift:

Varje medlemselevråd får skicka tre deltagare gratis! Efter det kostar det 690 kr/person.

För icke-medlemmar kostar det 1390 kr/person.

Osäkra på om ert elevråd är medlem? Kontakta medlemssamordnare Micaela på 070-718 88 07 eller micaela.nordin@svea.org!

Läs mer om hur ert elevråd blir medlem på www.svea.org/medlem


IMG_5202Tider för USE YOUR VOICE

Fredagen 13 april sker incheckningen mellan 13:00 – 14:45.
Söndagen 15 april så slutar avslutningen klockan 15:00, efter det åker alla deltagare hem.

Vad ingår för deltagarna?

För alla deltagare ingår utbildning, mat och boende under hela USE YOUR VOICE.  Resan till och från träffen är inte inkluderad, utan ordnas av deltagarna själva.


Påverkansforum

Under USE YOUR VOICE 2018 kommer ni som deltar inte gå på det vi kallar utbildningar. Istället kommer ni delta i forum, där ni får hjälp av utbildare att fördjupa er inom ett område! Ordet forum kommer från latin och kan liknas med demokratiska processer. Forum är namnet på en plats för samtal, diskussion och idéutbyte, och under USE YOUR VOICE är forumen uppbyggda så att det ska vara interaktivt, roligt och inkluderande att delta! Varje forum är en experimentverkstad, där ni på olika sätt får träna på att påverka i er skola och lokalt, exempelvis i er kommun. Exempel på metoder som vi kommer använda oss av är namninsamlingar, lag & rätt och att skapa kampanjer. Ni kommer få massor av verktyg för påverkan och hur ni ska kunna använda er av dem! Forumen ser olika ut beroende på vilken inriktning de har:

1. Gör skillnad nära dig!

Fokus under utbildningen kommer vara att ge er verktyg för att kunna påverka på er skola och i er kommun! Vi kommer lära oss mer om hur vi går från idé till handling och jobba med påverkansarbete som gör skillnad i de frågor som just ert elevråd bryr sig om!

2. Gör skillnad för att må bättre!

Elever måste må bra för att lyckas! Vi kommer tillsammans lära oss mer om hur vi skapar en trygg, inkluderande och roligare skolgång. Vi kommer arbeta med konkreta handlingsplaner för att unga idag ska må bättre i skolan!


Anmälan till USE YOUR VOICE

Gå in på denna länk och fyll i personuppgifter och utbildningsval för den som deltar. Det finns ett begränsat antal platser, så anmäl er redan idag!

Tänk på att använda en aktiv mailadress, då bekräftelse på anmälan och vidare information om träffen kommer att komma till den mail du uppger! 


Sveriges elevråd – SVEAs träffar är helt drog- och alkoholfria. Vi har nolltolerans mot droger och alkohol under hela träffen. Om vi upptäcker någon som har intagit eller innehar alkohol eller andra droger får denna person åka hem direkt på egen bekostnad. Är deltagaren minderårig kommer även kontkatperson och rektor på skolan att meddelas.


Här nedan finns information som kan vara bra att veta innan du åker på USE YOUR VOICE. Klicka på den box som du tycker ser intressant ut och läs mer:

 Knapp.Inbjudan (1)    Knappar.UYV7


VI SES PÅ USE YOUR VOICE 2018!