För att kunna bedriva ett aktivt elevrådsarbete behövs kunskap. Elever har redan kunskap om sin situation, men behöver rätt verktyg för att kunna använda sig av sin erfarenhet. Våra elevrådsutbildningar riktar sig till alla elevråd på högstadiet och gymnasiet, nya som etablerade. Genom struktur och inkludering kan elevråd skapa ett hållbart elevinflytande på skolan.

Olika elevråd har olika behov. Därför erbjuder vi två olika sorters elevrådsutbildningar – en grundutbildning och en vidareutbildning. Utbildningarna pågår under en hel dag, eftersom vi vill skapa möjligheter att diskutera och fördjupa sig i de frågor som är viktiga på olika skolor.


Grundläggande information gällande alla utbildningar

● Våra utbildare är själva, eller har nyligen varit, elever som engagerar sig i elevråd eller som elevskyddsombud.

● För att eleverna ska få ett fritt forum sker utbildningarna utan vuxnas närvaro.

● Utbildningarna pågår under en hel dag.

● Vi kommer till er och utbildar.


Grundutbildning för elevråd

En grundutbildning för elevråd fokuserar på den kunskap elevråden behöver för att driva ett stabilt och engagerande arbete. Är ni ett helt nytt elevråd? Inga problem! Vi ger er verktygen för att skapa en fungerande struktur, en sammanhållen grupp och kunskaper i hur ni driver projekt. För att ni ska bli så starka som möjligt sätter vi tillsammans upp mål för vad ni i elevrådet vill ha ut utbildningen.

I vår grundutbildning ingår det övningar i gruppdynamik, projektledning och ramar för strukturer som passar just ert elevråd. Genom interaktiva metoder bygger vi tillsammans basen för ett välfungerande och engagerande elevråd.

 

Vidareutbildning för elevråd

Kanske vill ni ha hjälp med att driva projekt eller få en djupare förståelse för påverkansarbete? Då är det en vidareutbildning för elevråd ni ska ha! Vidareutbildningen är riktad till elevråd som exempelvis redan har en fungerande struktur och vill utvecklas inom andra områden. Jämfört med grundutbildningen anpassas vidareutbildningen ännu mer efter era specifika behov. Områden ni kan fördjupa er inom är till exempel: elevers rättigheter, hur elevrådet kan arbeta mer normkritiskt och inkluderande eller hur ni skapar engagemang på skolan.


 

Var?

Vi kommer alltid till er och håller våra utbildningar. Det går att samarbeta med andra skolor och elevråd, men deltagarantalet får inte överskrida 25 elever per utbildning.

När?

Tillsammans kommer vi överens om tid och plats. Vanligtvis brukar utbildningarna pågå mellan ca 09.00-15.00, Det finns möjlighet till flexibilitet i tider, men utbildningen pågår en hel dag.

Hur?

Det som behövs för att det ska bli så bra som möjligt är ett rum med flyttbara möbler, stolar till alla deltagare samt tillgång till whiteboard eller blädderblock.

 


Pris för våra utbildningar

9500    19000

Är ni inte medlem än men vill bli det? Läs mer om medlemskap här!

 


Beställ en utbildning

Vill ni beställa en utbildning eller bara få mer information om dem? Då är ni välkomna att höra av er till vår utbildningssamordnare Felicia på utbildning@svea.org eller 070- 718 88 06.