Påverka skolan i din region!
Vill du vara med och bidra till att Sveriges elevråd – SVEAs regioner når ut och ger stöd till fler elevråd i just ditt län? Vill du bli en stjärna på att engagera elever eller planera och genomföra event? Vill du utveckla dina kunskaper kring arbete i projektform och inom styrelsearbete?

Nu söker Sveriges Elevråd – SVEAs regioner förtroendevalda till verksamhetsåret 2020! Vi söker dig som vill vara med och driva organisationen framåt samt anordna ett par regionala evenemang för att lyfta, sprida och engagera elevers organisering i ditt län. Uppdraget sträcker sig under ett års period och inleds med en utbildning på Sveriges elevråd – SVEAs kansli i Stockholm.

Du behöver inte ha någon förkunskap för att kunna söka uppdragen då du kommer att få lära dig under årets gång! All erfarenhet du samlar på dig kommer att vara till stor fördel i ditt framtida CV och du kommer att få ett intyg efter avslutat förtroendeuppdrag.

Hur fungerar regionsstyrelsen?

Regionsstyrelsen är de som leder organisationen när Regionskongressen inte är samlad. Regionsstyrelsen har 6 planerade möten per år. Mötena kan vara på bestämd plats eller via skype anpassas efter när styrelsens medlemmar har möjlighet att ha möte. Det vi söker nu är personer som vill vara med och arbeta i Regionsstyrelsen. Det är viktigt att du vill vara med och arbeta för en bättre och mer demokratisk skola.

Vilka förtroendeuppdrag kan en kandidera till?

Regionsordförande (1 plats)
Har som främsta uppdrag att leda styrelsen och ha huvudansvar för arbetet framåt. 

Vice regionsordförande (1 plats)
Har i uppdrag att ta över som regionsordförandeposten när regionsordförande inte kan närvara. 

Ledamot (1-7 platser) 
En ledamot kan ha olika uppgifter inom styrelsen. Som ledamot får du rösta om beslut och arbeta med att verkställa besluten på olika sätt.

Verksamhetsrevisorer

Verksamhetsrevisorernas uppdrag är att säkerställa att regionsstyrelsen under årets gång styr verksamheten enligt de riktlinjer och ramar som anges i t.ex. verksamhetsplanen och stadgar. Med hjälp av de styrdokument som finns ser de till att regionsstyrelsen gör det som Regionskongressen säger att de ska göra.

Verksamhetsrevisorerna har kontinuerlig dialog med regionsstyrelsen om hur arbetet går och hjälper vid behov till med att tolka stadgar och styrdokument. Verksamhetsrevisorerna ska också skriva en kort redogörelse för hur det har gått för styrelsen under året och presentera den under nästkommande Regionskongress.

För att söka ett förtroendeuppdrag är det viktigt att du läst igenom och står bakom Sveriges elevråd – SVEAs grundprinciper.

Läs Sveriges elevråd – SVEAs grundprinciper ⇒

Kandidera till Sveriges elevråd – STHLM    

Kandidera till Sveriges elevråd – SKÅNE    

Kandidera till Sveriges elevråd – VÄST    

SVERIGES ELEVRÅD – SVEA

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

KONTAKTA OSS

08-562 788 00
info@svea.org

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV.

SOCIALA MEDIER