Sveriges elevråd – SVEA samlar och stöttar elevråd i hela Sverige. Vi tror på en bättre och mer demokratisk skola och att elevers organisering är en självklar del i detta. Vi vill ha bättre utbildning, bättre arbetsmiljö, skoldemokrati och en roligare skolgång i alla skolor!


Ett medlemskap i Sveriges elevråd – SVEA är gratis. Genom att vara medlem i organisationen blir ni en del av det arbete vi gör för att påverka Sveriges elevers vardag. Varje år har ni möjlighet att delta på vårt årsmöte, Elevrådskongressen, där ni bestämmer vad organisationen ska arbeta för. Ett medlemskap innebär också stöd och hjälp i ert elevrådsarbete. Ska ni anordna en demokratidag, social aktivitet eller en föreläsning? Då finns Elevrådsfonden där för er! Genom Elevrådsfonden kan ni söka bidrag till era projekt. Dessutom får ni tillgång till Medlemspaketet där ni kan kolla in våra tips för hur ni skapar ett bättre och roligare elevråd! Genom att vara medlem kommer ni få möjlighet att nätverka med elevrådare från hela landet. Tillsammans kan ni utbyta erfarenheter, inspirera varandra och knyta kontakter!

Sveriges elevråd – SVEA tror på eleverna, er makt i skolan och att vi tillsammans kan påverka den svenska skolpolitiken. Vi tror att samarbete är en enormt viktig del i framgång och för att kunna åstadkomma förändring på riktigt behöver vi vara många!


knapp.bli.medlem.punkt

BLI MEDLEM

Vill ni vara en del av Sveriges elevråd – SVEA och förändra er skolvardag? Det första som behövs är ett konto på ebas.svea.org, klicka på länken nedan och fyll i uppgifter till ert elevråd så kommer vi att ta kontakt med er och skapa ett konto åt er! Klicka här för att ta första steget mot ett medlemskap! Ni kan också ringa vår medlemssamordnare på 070-718 88 07 så hjälper hon er att skapa ett konto på ebas.svea.org.knapp.starta.punktSTARTA ETT ELEVRÅD MED OSS

Har ni inget elevråd och vill ha hjälp att starta ett? Kontakta medlemssamordnaren på 070-718 88 07 eller regionssamordnaren på 070-718 88 08 ifall ni bor i Skåne eller Västra Götaland. Tillsammans går ni igenom hur ni gör i uppstarten och vad som krävs för ett medlemskap i Sveriges elevråd – SVEA.


knapp.for.medlem.punktFÖR MEDLEMMAR

Är ni medlem och vill ändra eller lägga in nya uppgifter på ebas.svea.org? Klicka här för att komma till sidan.

Även enkla system kan ibland behöva en förklaring. Här finns en steg för steg-guide som enkelt beskriver hur ni blir medlemmar via vårt digitala medlemssystem. Klicka här för att öppna vår guide för ebas.svea.org.


Vad ger ett medlemskap i Sveriges elevråd – SVEA?

Klicka på flikarna nedan och läs mer om vad ert elevråd får ut av ett medlemskap.

Elevråd runt om i Sverige behöver stärkas och bli bättre. För att kunna skapa en mer demokratisk skola med elevinflytande krävs det att våra elevråd utvecklas, både när det kommer till samarbete och engagemang. Sveriges elevråd – SVEA erbjuder olika sorters utbildningar för att hjälpa er att stärka och skapa mer engagemang inom era elevråd. Vårt syfte är att inspirera, stötta och utveckla elevråd på övre grundskolan och gymnasieskolor runt om i Sverige. Ett steg i detta arbete är att ge er verktygen ni behöver för att kunna driva mer engagerande och inspirerande elevråd. Vi erbjuder därför elevrådsutbildningar och elevskyddsombudsutbildningar till ett rabatterat medlemspris. Läs mer om våra utbildningar här.
Sveriges elevråd – SVEA erbjuder varje år mötesplatser nationellt och regionalt. Deltar ni på våra nationella träffar har ni möjlighet att utbilda er inom områden som röstas fram av våra medlemmar. Den absolut största träffen är Elevrådskongressen, vårt årsmöte, där våra medlemsföreningar får makten att utforma organisationens framtid. Varje år bjuder vi även in till Use Your Voice; en utbildningshelg där elevrådare utbildas inom ämnen så som projektledning, påverkansarbete, ledarskap och elevers rättigheter. Dessutom anordnar våra regioner regionala träffar i olika storlekar för att utveckla våra medlemmar på många områden, till exempel regionsträffen Drivkraft.
Vi erbjuder våra medlemmar olika slags rådgivning; både genom vår elevers rättigheter-grupp som svarar på frågor och genom våra elevrådsstödjare som aktivt arbetar med att stötta våra medlemmar.
Sveriges elevråd – SVEA är en stark aktör på den skolpolitiska arenan. Vi arbetar för att lyfta elevers röst på ett nationellt plan och verkar för att påverka inom de områden som våra medlemmar röstat fram på Elevrådskongressen. Genom att vara medlem i Sveriges elevråd – SVEA får ni en röst i organisationen och en röst i den nationella skolpolitiken.
Sveriges elevråd – SVEA erbjuder alla sina medlemsföreningar möjligheten att frivilligt söka ekonomiskt bidrag från Elevrådsfonden för att bedriva verksamhet på sina skolor. Läs mer om Elevrådsfonden här.
Som medlem får ni ett unikt och effektivt stöd i det påverkansarbete ni bedriver. Oavsett vad det handlar om (så länge det går i linje med våra åsikter och värden) så stöttar organisationen er. Vi har dels en blogg som i första hand utgörs av inlägg från våra medlemmar som har stort genomslag och ett högt läsarantal. Vi har också aktiva sociala medier och då framförallt Twitter där vi sprider våra medlemmars åsikter och debattinlägg. Vi bistår också med stöd i var en ska vända sig i olika situationer. Vi hjälper till i diskussioner, både med debatteknik, sakupplysningar samt vägledning.
Våra regioner är ett sätt för våra medlemmar att komma närmare oss och få en ännu grymmare verksamhet och samarbete där de bor. Engagerar ni er i er region kan ni driva politiskt påverkansarbete i ert län, samarbeta med andra skolor, anordna olika event och dela erfarenheter med andra medlemmar. I nuläget har vi tre regionala samarbeten: Sveriges elevråd – SKÅNE, Sveriges elevråd – VÄST och Sveriges elevråd – STHLM. Läs mer om regionerna och deras arbete här. 
Som medlem får ni tillgång till experthjälp från en grupp elever som både producerar material på området elevers rättigheter och ger elever rådgivning via mail. Rådgivningen rör rättigheter i skolan och vad en kan göra om dessa kränks. Klicka här för att läsa mer om elevers rättigheter.
Vi erbjuder alla medlemmar ett medlemspaket med material och inspiration för att ni ska kunna utveckla era föreningar. Paketet är digitalt och skickas ut till er när ni blivit medlem. Medlemspaketet är ett bra startpaket som kan hjälpa er att komma igång med ert arbete och hitta inspiration.

Kontakt

Har du några frågor kring medlemskap eller vad Sveriges elevråd – SVEA har att erbjuda? Kontakta oss på medlemskap@svea.org eller ring vår medlemssamordnare på 070-718 88 07.