Sveriges elevråd – SVEA är en ideell organisation för och av elevråd. Det betyder att mycket av den verksamhet vår organisation bedriver genomförs av personer som själva är eller har varit engagerade i ett elevråd. Dessa personer har alltså mycket erfarenhet av att arbeta med elevinflytande och skoldemokrati.

Som elevrådsutvecklare i Sveriges elevråd – SVEAs driver du projekt, utbildar elevråd och mycket mer. Om du är ideell elevrådsutvecklare får du en häftigt erfarenhet att stoppa i ditt CV, chansen att utveckla dig själv och massor av nya kunskaper.

Eleverådsutvecklarpoolen är uppdelad i tre arbetsgrupper:

– Politiskt sakkunniga
– Utbildare
– Rättighetsgruppen


Utbildare

Sveriges elevråd – SVEAs utbildare arbetar med att stötta och vidareutbilda elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud. Detta genom interaktiva metoder med målet att skapa diskussion och förståelse kring dessa områden. Vill du veta mer om våra utbildningar och utbildare? Kontakta då utbildningssamordnaren på utbildning@svea.org eller klicka här!

Rättighetsgruppen

Arbetsgruppen för elevers rättigheter heter Rättighetsgruppen och arbetar med att hjälpa, stötta och råda elever och elevråd som undrar över sina rättigheter i skolan. Detta genom att ta fram informationsmaterial och att svara på mail.  Vill du komma i kontakt med Rättighetsgruppen? Kontakta då eleversrattigheter@svea.org eller läs mer om elevers rättigheter här!

Politiskt sakkunniga

De politiskt sakkunniga arbetar framför allt med förbundsstyrelsen i deras politiska arbete. De kan det skolpolitiska programmet och representerar Sveriges elevråd – SVEA i olika sammanhang. Vill du komma i kontakt med arbetsgruppen politiskt sakkunniga? Kontakta då förbundsordförande Jakob Amnér, på 070-718 88 01 eller jakob.amner@svea.org!

 


Vill du bli elevrådsutvecklare?

Maila info@svea.org för mer information kring hur du kan bli elevrådsutvecklare! Ofta annonserar vi i nyhetsflödet och på vår facebooksida när vi söker nya elevrådsutvecklare, men du är alltid välkommen att kontakta oss och ställa frågor när som helst!