Här får du svar på de mest förekommande frågorna rörande Elevrådskongressen.

Får du inte svar på dina frågor nedan går det alldeles utmärkt att kontakta Sveriges Elevråds – SVEAs projektsamordnare Zeth på nummer 070 71 88 809 eller maila till zeth.isaksson@svea.org


Var? Frostaskolan, Hörby

När? 18-21 november


Hur kommer vi att bo?

Vi kommer tillsammans att bo i klassrum. Glöm därför inte att ta med liggunderlag och möjligtvis pump! Har du speciella önskemål kring att boende går det bra att kontakta Zeth (se ovan) så kommer han göra sitt yttersta för att ordna det. Notera att samtliga deltagare förväntas att bo på skolan. Detta gäller även deltagare som reser från orter i närheten av Hörby.  


Vilka tider gäller för in- och utcheckning?

Deltagarna kan checka in på fredagen den 18 november mellan 12:00 -14:45. Elevrådskongressen slutar kl 16:00 på måndagen den 21 november.


Vad händer om jag kommer senare än incheckningen eller behöver åka tidigare än utsatt utcheckningstid?

Meddela Zeth vilka tider som gäller. Vi ordnar givetvis så att du kan ta del av elevrådskongressen och så att du hinner med din resa hem.


 

Vad är deltagarkostnaden?

Tre ombud från varje elevråd åker gratis till Elevrådskongressen förutsatt att elevrådet är medlemmar i Sveriges Elevråd – SVEA. Vill man ha med fler deltagare från sitt elevråd är kostnaden 690 kr per person. I denna kostnad ingår både mat och boende under hela träffen. Alla deltagare förväntas bo på skolan under hela träffen. 

Glöm inte bort att Sveriges elevråd – SVEA kan erbjuda ert Elevråd rabatterat pris på SJ-tågbiljetter! 

Om ditt elevråd inte är medlem i Sveriges Elevråd – SVEA är deltagaravgiften 1390 kr per person. Så klicka in dig på https://svea.org/bli-medlem/ och bli medlem! 


Vad gäller angående maten?

Alla måltider under träffen ingår i deltagaravgiften. Om du önskar specialkost eller är allergisk mot något så ange det i din anmälan.


Hur betalar jag?

Vi skickar en faktura till skolan eller betalningsansvarig när alla anmälningar har kommit in. Skicka inga pengar nu!


Vilka regler finns gällande alkohol och droger?

Vi har nolltolerans mot alkohol och droger under alla våra träffar. Om vi upptäcker någon som har intagit (eller innehar) alkohol eller andra droger får denna person åka hem direkt. Omyndiga deltagares föräldrar meddelas omedelbart.


Får alla skolor åka?

Alla gymnasie- & högstadieskolor är välkomna att delta på Elevrådskongressen. För alla skolor som är medlemmar i Sveriges Elevråd – SVEA erbjuds tre deltagare att åka gratis – för resterande deltagare från samma elevråd är kostnaden 690 kr per person. För skolor som inte är medlemmar i Sveriges Elevråd – SVEA är kostnaden 1390 kr per deltagare. För att få rösta under vårt årsmöte behöver skolan och därmed elevrådet vara medlemmar i Sveriges Elevråd – SVEA. För att bli medlem, klicka här! 


Hur många från varje elevråd får åka? 

I mån av plats får ni åka så många ni vill från varje elevråd, men det är endast gratis för tre av deltagarna.


Kan man duscha?

Duschar kommer att finnas tillgängliga med särskilda duschtider. Se till att ta med handduk och tvål/schampoo/balsam.


Vad är Elevrådskongressen?

Elevrådskongressen är Sveriges elevråd – SVEAs högst beslutande organ. På Elevrådskongressen beslutar ni vilka frågor organisationen ska driva i skolpolitiken, vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen och mycket mer! Det ni beslutar den 18-21 november kommer ligga till grund för Sveriges elevråd – SVEAs arbete under 2017. Elevrådskongressen är också en demokratiutbildning. Ni får lära er hur ett årsmöte fungerar, hur ni skriver motioner och hur ni debatterar. Dessutom får ni nätverka med elevrådsrepresentanter från hela Sverige – ett gyllene tillfälle att skapa samarbeten och få massvis av inspiration!


Hur gammal måste jag vara för att åka på Elevrådskongressen?

Det finns inga krav på att du måste ha uppnått en viss ålder för att åka på Elevrådskongressen. Är du under 18 år måste du däremot kolla med din målsman om du får åka på Elevrådskongressen. Information om Elevrådskongressen och Sveriges Elevråd – SVEA till målsman går att finna här.


Hur hittar jag till skolan? 

Det kommer finnas funktionärer som tar emot på busshållplatsen som kan beskriva vägen. Det finns även en vägbeskrivning på här 


Att komma ihåg!

Vi har luftburna allergier mot parfym och andra hygienprodukter i sprayform så det är förbjudet på hela skolans område. Vi ansvarar inte för värdesaker så ta inte med det dyraste du äger.


Jag har övriga frågor. Vart ska jag höra av mig?

Du kan kontakta Sveriges Elevråds – SVEAs projektsamordnare Zeth på telefonnummer 070 71 88 809 eller maila till zeth.isaksson@svea.org