Kicka igång hösten med en dag full av inspirerande föreläsningar och workshops för engagerade elever! På Drivkraft får ni möjlighet att träffa elevråd från hela er region för att dela erfarenheter, kunskap och pepp. I år kommer vi att prata om elevers organisering och elevers rättigheter, dessutom får ni nätverka och lära känna fler från er region! 

VAD HÄNDER UNDER DAGEN?

 

 

Ett demokratiskt elevråd

Under dagen kommer vi att arbeta med interndemokrati. Hur bygger en upp ett demokratiskt forum för skolans elever? Vi undersöker hur ni kan organisera er för att göra en större skillnad tillsammans!

 

 

 

 

 

 

Workshop

Vad är en rättighet? Hur fungerar skolans olika lagar? Och vem har egentligen ansvaret att lyfta elevernas perspektiv i skolan? Under workshopen “Min rättighet – en självklarhet!” går vi igenom allt det du behöver veta om dina rättigheter! 

 

 

 

 

 

 

Nätverka

Hur arbetar andra elever i din region? Drivkraft är ett forum där ni har möjligheten att knyta kontakter, byta erfarenheter och lära känna andra elever som också är engagerade i skolfrågor!

INFORMATION, DATUM OCH TID

Drivkraft arrangeras av Region STHLM, VÄST och SKÅNE. Varje region har ett eget datum för träffen.
I år blir Region VÄST och SKÅNEs träffar digitala. Drivkraft STHLMs arrangeras fysiskt i Stockholm.

Drivkraft SKÅNE – 1 oktober
Drivkraft VÄST – 8 oktober
Drivkraft STHLM – 15 oktober

Alla Drivkraft startar kl. 10.00 och avslutas kl. 15.00 

ANMÄLAN
DRIVKRAFT STHLM
ÖPPNAR 24 AUG

ANMÄLAN
DRIVKRAFT VÄST
ÖPPNAR 24 AUG

ANMÄLAN
DRIVKRAFT SKÅNE
ÖPPNAR 24 AUG

SISTA ANMÄLNINGSDAG 23 SEPTEMBER

Digitalt Drivkraft

Visst är det roligt att träffas på riktigt men under våren har vi insett att det faktiskt fungerar väldigt bra att sprida erfarenheter och kunskap digitalt.

Vi använder Zoom
Drivkraft SKÅNE och VÄST kommer att använda sig av det digitala verktyget Zoom. Du som ska delta behöver inte ladda ner det på din dator – men det tar endast 3 minuter och det ger dig en mer användarvänlig version.

Har du frågor? Hör av dig till vår regionsamordnare Nathalie Sjösvärd, nathalie.sjosvard@svea.org