Kicka igång hösten med en förmiddag full av inspirerande föreläsningar och workshops för engagerade elever! Under Drivkraft får ni möjlighet att träffa elever från hela er region för att dela erfarenheter, kunskap och pepp.
I år kommer vi att prata om elevers organisering och elevers rättigheter, dessutom får ni nätverka och lära känna fler från er region! 

VAD HÄNDER UNDER DAGEN?

 

 

Ett demokratiskt elevråd

Under dagen kommer vi att arbeta med interndemokrati. Hur bygger en upp ett demokratiskt forum för skolans elever? Vi undersöker hur ni kan organisera er för att göra en större skillnad tillsammans!

 

 

 

 

 

 

Workshop

Vad är en rättighet? Hur fungerar skolans olika lagar? Och vem har egentligen ansvaret att lyfta elevernas perspektiv i skolan? Under workshopen “Min rättighet – en självklarhet!” går vi igenom allt det du behöver veta om dina rättigheter! 

 

 

 

 

 

 

Nätverka

Hur arbetar andra elever i din region? Drivkraft är ett forum där ni har möjligheten att knyta kontakter, byta erfarenheter och lära känna andra elever som också är engagerade i skolfrågor!

INFORMATION, DATUM OCH TID

Drivkraft arrangeras av Region STHLM, VÄST och SKÅNE. Varje region har ett eget datum för träffen.
I år blir alla Drivkraft digitala.

Drivkraft SKÅNE ⇒ 1 oktober

Drivkraft VÄST  ⇒ 8 oktober

Drivkraft STHLM  ⇒ 15 oktober

ANMÄLAN
DRIVKRAFT STHLM

ANMÄLAN
DRIVKRAFT VÄST

ANMÄLAN
DRIVKRAFT SKÅNE

SISTA ANMÄLNINGSDAG 23 SEPTEMBER

Digitalt Drivkraft

Visst är det roligt att träffas på riktigt men under våren har vi insett att det faktiskt fungerar väldigt bra att sprida erfarenheter och kunskap digitalt.

Vi använder Zoom
Drivkraft STHLM, SKÅNE och VÄST kommer att använda sig av det digitala verktyget Zoom. Du som ska delta behöver inte ladda ner det på din dator – men det tar endast 3 minuter och det ger dig en mer användarvänlig version.

Har du frågor? Hör av dig till vår regionsamordnare Nathalie Sjösvärd, nathalie.sjosvard@svea.org